TAEKWONDO
NİÇİN TAEKWONDO SPORU?
Taekwondo sporunun çocuk gelişimine etkileri…
1970’li yıllarla birlikte ülkemizde hızlı bir biçimde yayılan Taekwondo, kısa sürede Türk Sporunun lokomotifi olmuşlardır. Günümüzde bu spor, en fazla üyesi olan amatör spor branşı olmakla birlikte uluslararası spor organizasyonlarında da ülkemizi başarıyla temsil etmektedir.
Taekwondo ya katılan çocuklar, bu sporların kendilerine has felsefesini de öğrenerek, topluluk içerisinde temel davranış, konuşma ve saygı ilkelerini öğrenirler. Toplumsal hiyerarşinin en güzel modeli olan üst kuşağa saygı ve itaat, onların yaşamları boyunca takip edecekleri sosyal düzeni yaşayarak benimsemelerini sağlar. Bu sporların en başta gelen etkileri arasında özgüveni kazandırması gelmektedir. Çağdaş toplumlarda her alanda başarılı, etkili iletişim kurmaktan geçmektedir. Özgüvenini kazanmış çocuklar, yaşamlarının ileriki dönemlerinde daha iyi iletişim kurabilecek ve medeni cesaret ile atılımcı, yapıcı ve üretken olabileceklerdir. Taekwondo nun en temel etkisi, şüphesiz kişinin kendi içsel güçlerinin, potansiyelinin farkına varmasını sağlaması ve bu gücü nasıl kullanacağını öğretmesidir. Bu öğretim çocuklarda doğal bir yetenek ortaya çıkacaktır.
KICKBOKS
Kick boks, uzak doğu sporlarından oluşan bir savunma sporudur. Aslında kick boks sadece savunma sporu değil aynı zamanda da yarışma sporudur. Uzakdoğu sporlarının bir arada harmanlanması ile oluşturulan kick boks, hem güç hem de tecrübeye dayanan bir spordur. İki rakip arasında yapılan bu spor, çeşitli yumruk ve tekme teknikleriyle yapılmaktadır.
Kick Boks Sporunun öğrenciye Faydaları
- Kick boks yapan kişinin tüm vücudu koordinasyonlu şekilde çalışır.
- Aerobik özelliği fazla olan bu sporda kişiler yüksek kalori harcar.
- Düzenli yapılan kick boks, hem stresi azaltır hem de kişinin deşarj olmasını sağlar.
- Kişilerde koordinasyonun gelişmesine yardımcı olur. Özellikle sporla beraber el, göz, ayak gibi uzuvların koordinasyonu daha uyumlu hale gelir.
- Yapılan savunma sporu kişilerin daha hızlı düşünme kapasitesinin oluşmasını sağlar.
BASKETBOL
- Sportif kabiliyetlerini geliştirmede fayda sağlar.
- Vücudun güçlü, atik ve esnek olmasını sağlar.
- Çocuğunuzun kas ve kemik sisteminin gelişmesinde önemli artıları vardır.
- Bedenin güçlü olmasını sağlar ve dayanıklılığını arttırır.
- Çocuk sürekli hareket halinde olduğundan kalori harcar ve sağlıksız fazla kilolarını yakmasına yardımcı olur.
- Çocuk basketbol oynarken endorfin salgılar. Bu hormonlar mutluluk hormonlarıdır. Bu nedenle spor yaptıktan sonra çocuk, daha iyi bir ruh haline girer ve daha mutlu hisseder.
- Spor yapan çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlığı oluşur, zararlı besinlerden kaçınırlar.
- Etkili olarak çalışma alışkanlıkları gelişir. Spor yaparken düzenli çalışma alışkanlığı kazanacaklarından çalışma disiplinleri artar.
- Zararlı alışkanlıklardan uzak dururlar.
VOLEYBOL
Genel anlamda her spot dalının sağladığı fiziksel gelişimi sağlamakla birlikte; vücudun esneklik kazanmasına, diğer toplu sporlara nazaran daha fazla yardımcı oluyor.
“Voleybol sporunda, fiziksel anlamda uzun kas diye tabir edilen kas tipine ihtiyaç duyulduğu için, bu sporla uğraşan çocukların vücut şekli de bu esnek form doğrultusunda gelişim sağladığı görülmektedir.
GENÇ YAZARLAR
Öğrencilerin tüm yeteneklerini konuşturarak okumayı ödev olmaktan çıkaracakları, yazıyla kendilerini ifade edebilme yetisi kazanacakları bir kulüptür. Bu kulüpte “özgün çalışmalar ortaya çıkarmak” amaçlanır.
Bu kulüp sayesinde öğrenciler, dönem boyunca yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkardıkları ürünlerle kendilerini daha iyi tanıma fırsatı bularak öz güvenlerini geliştireceklerdir.
ZEKA VE AKIL OYUNLARI
Akıl ve Zeka Oyunları; bilgi gerektirmeyen, akıl yürütme, hızlı düşünme, ipuçlarından yararlanabilme gibi becerileri kullanarak çözülebilen sorulara verilen genel bir isimdir.
Kulübümüzün Amacı; öğrencilerimize bu oyunları oynatarak öğrencilerin strateji geliştirme, mantık yürütme, planlama, görsel düşünme, dikkatli olma, konsantrasyon geliştirme, hafıza ve bellek alanında gelişimini sağlamaktır.
DRAMA
Masal atölyesi ve Genç senaristler olarak sınıflar bazında isimlendirilen
Drama eğitim ve öğretimde yeni bir oluşumdur. Ezbere dayalı bir eğitimden uzaklaşıp çocuğu yetiştiren başlı başına bir eğitim alanıdır.
Bir düşünceyi ya da bir olayı tiyatro tekniklerinden yararlanarak canlandırma sanatıdır.
Çocuklar için en önemli şeylerden biri de oyundur. Drama oyunla iç içedir. Oyunlar çevresiyle etkili iletişim kurmayı, duyguları dışa vurmayı sağlar.
Drama süresince çocuk gözlemlerini, deneyimlerini, duygularını ve bilgilerini canlandırarak yaşar. Böylece öğrenme kolaylaşır ve etkinleşir.
Dramaya katılan bireylerin iletişimi, kendini anlama ve geliştirme becerileri güçlenir. Hayata farklı gözden bakmayı öğrenirler.
Drama dersinin hedefi, geleceğe güvenle bakan özgüvenli, empati yeteneği güçlü, ilişkilerde sağlam temeller kuran bireyler yetiştirmektir.
EKOLOJİ KULÜBÜ
“Mutlu Çocuklar Doğa’da Öğreniyor “
Ekoloji Kulubü ile öğrencilerimize ekolojik uygulamalı olarak tarım, doğa, çevre konularında eğitim imkanı sunabileceğiz. Kulubün en büyük özelliği teoriden çok pratik üzerine kurulu olmasıdır. Ekoloji Kulubü ile “araştıran , geliştiren, sorgulayan, yorumlayan, öğrendiği bilgi üzerine yeni bilgiler kayabilen ve uygun davranışlarla elde ettiği birikimleri kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Ekoloji dersi sayesinde öğrenciler doğa ile iç içe bir ortamda doğal hayatı tanıyor, ekmek yapmaktan domates yetiştirmeye kadar birçok pratik beceriye sahip oluyorlar.
DİKİŞ VE ETAMİN
Öğrencilerin ince motor becerilerinin seviyelerini belirleyip, geliştirmek ve öğrenmede kalıcılık sağlamak açısından öncelikle dikiş ve etamin yapmak çok önemli yer teşkil eder.
Birey, sabır öğrenimi ile birlikte kendini keşfeder ve potansiyelini öğrenir. Tüketimin bu denli çok olduğu bu çağlarda yaşarken, çocuklarımıza bir şeyin nasıl elde edilebileceğini göstermeliyiz. Örneğin bir çantanın nasıl yapıldığını bilselerdi ya da en önemlisi bütün aşamalarıyla kendileri üretseydi, değer verir, korur ve saklarlardı. Yapılan etkinliklerin ne kadar eğitici ve öğretici olduğunu etamin ve dikiş kulübünde daha da anlaşılır olacağına inanıyorum.
İNGİLİZCE OYUNLAR
Oyunlar İngilizce öğrenmenin en keyifli ve etkili yollarından biridir. Çocuklar kendilerini mutlu ve özgür hissederek dil üretme sürecine dahil olurlar. Sağlanan doğal oyun ortamlarında çocuklar kaygı duymadan öğrenirler. Hem de aslında amaçları İngilizce öğrenmek olmadan. Oyuna dahil olmak, belki galip gelmek ya da takım arkadaşlarına destek olmak birincil amaçlarıyken dil pratiği yapmış olurlar ve İngilizce’ye karşı olumlu duygular geliştirerek sonraki öğrenme süreçlerini de hızlandırmış olurlar. Dil öğrenmek, her öğrencinin farklı seviyelerde efor sarfetmesini gerektiren zorlu sayılabilecek bir süreçken; öğrenciler, arkadaşlarıyla oyun oynayarak bu süreci keyif alınan etkinlikler halinde yaşayabilirler.
MARİFETLİ ELLER ”GÖRSEL SANATLAR”
Marifetli Eller :
Bu kulüp programımız ortaokul öğrencilerimiz için hazırlanıp içerisinde kâğıt katlama etkinliklerini barındırın bir programdır.
KARMA EL SANATLARI
Bu kulp programımız ilkokul öğrencilerimiz için hazırlanmış olup içerik olarak boyama tekniklerinden oluşur.
CAMDAKİ RENK YANSIMALARI
Bu kurs programımızda geleneksel Türk el sanatlarından olan vitray sanatını uygulayacağız. Camın üzerine özel vitray boyaları ile seçilen deseni uygulayacağız.
MUN KULÜBÜ
Model Birleşmiş Milletler (İngilizce: Model United Nations, MUN), gençlerin delege olarak belli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simülasyondur. Genelde konferans, panel, çalıştay veya forum usulüyle yürütülen toplantıları içerir. Model Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler’in kendisi tarafından da tanınan ve desteklenen bir organizasyondur. Bu konferanslar sayesinde katılımcılar daha önce akıllarına gelmeyen konular üzerinde araştırma olanağı bulup, bilgi düzeylerini ve dünyaya bakışlarını geliştirirler. Ayrıca katılımcılar konferans boyunca birbirlerini ikna etmeye çalıştıkları için hem İngilizce seviyeleri gelişir hem de sosyal açıdan kendilerini geliştirirler.
PARKU (PARKOUR VE FREERUN)
Belki de ilk defa adını duyduğunuz bu spor dalları yaklaşık yarım asır önce Fransa’da ortaya çıkmış, dünyaya yayılmış ve özellikle son yıllarda ülkemizde de popülerlik kazanmış ve hızla yükselen sporlardır. Kökeni askeri parkur eğitimine dayanan Parkour sporu, çeşitli engellerden oluşan bir ortamda bir noktadan diğerine en hızlı, güvenli, yaratıcı ve akıcı biçimde ulaşmayı hedefler. Parkour’un serbest stili olarak da adlandırılan Freerun sporunda farklı olarak, engel parkuru geçilirken artistik ve akrobatik hareketler kullanılarak performansa estetik ve seyir zevki yüksek bir görünüm kazandırılır.
RUSÇA KULÜBÜ
- Birden fazla dil bilmek kendinizi ön plana çıkarabilmek demektir.
- Farklı ortamlarda, iletişim kurma konusunda 1 – 0 önde olursunuz.
- Yeni diller, ve mümkün mertebe kullanımı yaygın olan diller öğrenmek çok büyük bir avantajdır.
- Birden fazla dil bilenlerin beyni, tek dil bilenlerden farklı işler.
- Ne kadar fazla dil bilirseniz ,yeni öğreneceğiniz başka bir dili o kadar HIZLI öğrenirsiniz.
- Birden fazla dil bilen öğrencilerin algıları daha açıktır.
- Yabancı dil bilenler duygularıyla hareket etmekten çok mantıklarını kullanarak hareket ederler.
- Ayrıca yabancı dil öğrenen öğrenciler soru çözme, çoklu görev, karar alma ve uygulama becerilerini geliştirmekte ve dolayısıyla, okuldaki not durumlarında rakiplerine fark atmaktadırlar.
SPORTİF BECERİ KOORDİNASYON
Belirli plan ve program çerçevesinde çeşitli aktivite egzersiz ve oyunlarla çocuğun sürat, denge ,kuvvet ,esneklik ve koordinasyon gibi motor becerilerinde mevcut durumunu gelişim süreci ve gelecek için sportif kariyer yol haritasını belirler.
Sportif Beceri Koordinasyon kulübümüzde öğrencilerimiz hem eğleniyor hem öğreniyor. Sportif Beceri Koordinasyon eğitimi çocukların sosyal, duyuşsal, bilişsel ve fiziksel gelişimi dikkate alınarak hazırlanmış özel bir eğitim programıdır.
UZAY’I MODELLİYORUZ
- Özgün öğrenmeyi desteklemek ,geliştirmek
- Uzay ve Uzay Teknolojilerine olan ilgiyi artırmak
- Tasarım ve modelleme bilinci oluşturmak
- Hayal gücünü çalıştırmak ve artırmak
- Stres atmak ,eğlenmek
- İnce motor becerilerini ve el becerisini geliştirmek
- Bireysel ve gurup çalışmasına alıştırmak
ÜRETKEN DÜŞÜNME BECERİLERİ
Gelişen ve değişen dünyamızda her geçen gün düşünmeye, düşünmeyi öğrenmeye ve düşünmeyi düşünmeye olan gereksini m kuşkusuz gittikçe artmaktadır. Düşünme becerleri kulübüyle öğrencilermizde eleştirel düşünme, üretken düşünme, analitik düşünme , yakınsak ve ıraksak düşünme gibi becerilerin öğretimini sağlanmak temel hedeflerdendir. Aynı zamanda öğrencilerimizin farklı, üretken ve hızlı düşünebilmelerini , sorunlara eleştirel bakabilmelerini, günlük yaşam problemlerini kavrayarak çözebilmelerini destekleyecek uygulamalarla düşünsel altyapılarını geliştirerek zihinsel becerileri yüksek bireyler olarak yaşama hazırlanmalarını hedeflemektedir.