Dünyayı saran korona virüs tehlikesinden dolayı 23 Mart’tan itibaren okullar tatil edildi ve uzaktan eğitime geçildi. Peki, öğretmenleri, öğrencileri ve velileriyle koskoca eğitim camiası buna ne kadar hazırdı?
Özel Osmangazi Okulları Yıldırım Kampüsü olarak, öğrenci veli ve öğretmenlerimizin bu süreci sâlimen atlatabilmesi için hızlıca birçok çalışma devreye alındı. Yaşanan sürecin hemen başında ilk iş olarak kriz yönetimine geçilip risk analizi yapılmış, öğretmen, veli ve öğrencilerimizin sağlığını koruma adına gerekli tüm bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda salgınla ilgili yapılması gerekenler, alınacak önlemler görsel materyaller üretilerek veli ve öğrencilerimize anlatılmıştır. Ayrıca daha kurulduğu günden bugüne Web 2.0 araçlarına ciddi yatırımlar yapan, tüm birimlerinde aktif olarak kullanan Yıldırım Kampüsü, bu konuda çektiği emeğin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hissettirdi. Temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak denetlenmesi ile verilen Beyaz Bayrak ve Sertifika sahibi Özel Osmangazi Okulları Yıldırım Kampüsü olarak; personel, öğrenci ve velilerimize Covid-19 tanısı konulmamış olması bu dönemde bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı olmuştur.
Alanında uzman öğretmenlerimizin online ders anlatımları ile öğrencilerimizin tüm ders ünite ve kazanımlarına sene başında hazırlanan yıllık plana uygun olarak aksaklığa mahal vermeden ulaşmaları sağlanmıştır. Ayrıca öğrencilerimizin yabancı dil dahil birçok dijital eğitim platformunun kullanımı ve dijital kütüphanelere ücretsiz olarak ulaşımı temin edilmiştir. Rehberlik uygulamaları, dinlendiren ve eğlendiren etkinlikler, bire bir öğrenci ve veli görüşmeleri, online denemeler ve veli toplantıları, ders takibi ve ödevlendirmeler ile uzaktan eğitim sürecinde etkili ve çok başarılı çalışmalar gerçekleştirilerek öğrenci ve veli memnuniyeti elde edilmiştir.
Şüphesiz hissederek, yaparak-yaşayarak öğrenmenin yerini ve bir öğreticinin gözetimindeki yüz yüze eğitimin samimiyetini yakalamak çok güç olacak.
Maruz kalınan uzaktan eğitim çalışmasıyla görüldü ki hariçten gazel okumakla eğitim olmuyor. En azından her ders için. Çünkü ilmin bazı usul ve kaideleri vardır. O da bir eğitim/tedrisat atmosferinde, kendini bilen muallimlerin ışığında ve bizatihi gözetiminde ders okumaktır. Öğretmen, hoca, muallim ne derseniz deyin; eğitimin bu sarsılmaz unsuru, her zaman öğrencinin yanı başında olmalıdır.

